Zuurkoolstamppot
Heerlijke variatie op de klassieke zuurkool gerechten

Romige zuurkoolstamppot met zoete aardappel en een heerlijke gebakken zalmfilet.
Met maar 5 Ingrediënten en wat boter en zout als ondersteuning, is het echt geen ingewikkeld recept. Maar wél super lekker en voedzaam.
De smaken zullen je echt verrassen!
Voor 2 a 3 personen
×Wat heb je nodig?×
1 pakje zuurkool naturel (ca 500gr)
Ongv. 500gr zoete aardappelfrietjes / stukjes
1 appel, elstar bijv
125gr crème fraiche
2 zalmfilets
En nog wat zout en roomboter
×Hoe maak je het? ×
Zet een pan met gezouten water op het vuur en doe hier de zoete aardappel in.
Zet in een andere pan op laag vuur de zuurkool weg en schil ondertussen de appel. Roer zo nu en dan wel door de zuurkool. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan de zuurkool. Meng door elkaar heen.
Als de zoete aardappel gaar is, giet je het af en stamp je 't met een klontje roomboter glad. Giet nu ook de zuurkool af. Meng eerst de crème fraiche door de aardappels en vervolgens ook de zuurkool. Zet even aan de kant met 't deksel op de pan.
Bak nu nog je zalmfilet. Mijn voorkeur is het ook in roomboter te bakken; daar krijg je wel die zwarte pikkeltjes van op je zalm maar roomboter is veel beter voor je dan halvarine, margarine of wat ze ook creëeren tegenwoordig.
Dit was het al! Eetsmakelijk