Wortel-pompoensoep

Met kokosmelk en oosterse kruiden 

Een heerlijke warme, romige en vullende soep vol met comfortabele smaken

Wat heb je nodig?
5 wortels
ca 250 gr pompoenblokjes (kan uit de vriezer)
2 theelepels kardemom
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel komijn
3 kruidnagels
3 (gedroogde) limoenblaadjes
ongeveer 150 ml water
250 ml kokosmelk

Kookpan ca 3 liter
Staafmixer

Hoe maak je het?
Schil de wortels met een dunschiller schoon. Als je geen dunschiller hebt kan je de wortels ook goed 'boenen' door met een schoon borsteltje er goed overheen te wrijven. Snij de wortels in stukjes.

Verwarm een klein laagje water in de soeppan.  Doe hier de pompoenblokjes, de helft van de wortel en de kokosmelk bij.
Voeg vervolgens de kruiden en de limoenbladeren toe. Laat koken en voeg naar smaak eventueel wat zout toe aan het gerecht.
Wanneer de groenten zacht zijn kan je de soep pureren met een staafmixer. (let op; wel even de limoenblaadjes en kruidnagel eruit halen :)) Wanneer je de soep gepureerd heb kan je naar smaak water toevoegen: persoonlijk hou ik van wat dikkere romige soepen, maar je kan 'm zo dun maken als je wilt. Let op: hoe meer water je erbij doet, hoe minder geconcentreerd je smaken zijn. Ik heb ongeveer een half glas toegevoegd.
Doe als laatste de overgebleven wortel erbij. De soep moet nu niet meer hard koken. Zachtjes pruttelen is beter voor het behoud van de smaken. Wanneer de wortelschijfjes zacht gekookt zijn is de soep klaar om geserveerd te worden.

Tip: serveer de soep met seroendeng (geroosterde kokos met pinda's), een érg lekkere toevoeging aan het gerecht!

©2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin