
Verse lasagne

Ingrediënten:
70gr tomatenpuree
300gr rundergehakt
1 ui
1 knoflook teentje
2 theelepels Napolitaanse kruiden
5 zongedroogde tomaten (zonder olie)
Geraspte kaas (handvol)
50 gram boter, 50 gram bloem en ongeveer 500ml koude melk
10 Lasagnebladen
Bereiden:
Warm de oven voor op 180 graden
Snipper de uien fijn
Pureer de verse tomaten met de knoflook, zongedroogde tomaten en de kruiden met de staafmixer tot een glad geheel
Doe wat olie in de pan en bak voor ongeveer 5 minuten de uien tot ze glazig zijn. Doe het gehakt met wat zout en peper erbij en rul dit erdoorheen. Als bijna al het gehakt lichtbruin is gebakken doe je de gepureerde tomaten en tomatenpuree erbij. Meng door elkaar heen en laat het wat inkoken tot 50% van het vocht is verdwenen.
Doe eerst een beetje saus in de ovenschaal. Bedek de laag met lasagnebladen. Doe weer wat saus in de ovenschaal van ongeveer 1/2 cm dik. Herhaal dit met de saus en lasagnebladen. Over de laatste laag lasagnebladen doe je de helft van de hoeveelheid saus die je eerder gebruikte.
Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Zeef de bloem en meng dit door de boter tot alles is opgenomen. Doe de helft van de melk erbij en blijf roeren met een garde. Als het ingedikt is doe je de rest erbij en blijf roeren tot het een lobbig glad geheel is.
Giet de saus over de lasagne heen en maak eventueel af met wat geraspte kaas.
Zet voor +/- 40 minuten in de oven
Warm de oven voor op 180 graden
Snipper de uien fijn
Pureer de verse tomaten met de knoflook, zongedroogde tomaten en de kruiden met de staafmixer tot een glad geheel
Doe wat olie in de pan en bak voor ongeveer 5 minuten de uien tot ze glazig zijn. Doe het gehakt met wat zout en peper erbij en rul dit erdoorheen. Als bijna al het gehakt lichtbruin is gebakken doe je de gepureerde tomaten en tomatenpuree erbij. Meng door elkaar heen en laat het wat inkoken tot 50% van het vocht is verdwenen.
Doe eerst een beetje saus in de ovenschaal. Bedek de laag met lasagnebladen. Doe weer wat saus in de ovenschaal van ongeveer 1/2 cm dik. Herhaal dit met de saus en lasagnebladen. Over de laatste laag lasagnebladen doe je de helft van de hoeveelheid saus die je eerder gebruikte.
Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Zeef de bloem en meng dit door de boter tot alles is opgenomen. Doe de helft van de melk erbij en blijf roeren met een garde. Als het ingedikt is doe je de rest erbij en blijf roeren tot het een lobbig glad geheel is.
Giet de saus over de lasagne heen en maak eventueel af met wat geraspte kaas.
Zet voor +/- 40 minuten in de oven
Ingrediënten:
70gr tomatenpuree
300gr rundergehakt
1 ui
1 knoflook teentje
2 theelepels Napolitaanse kruiden
5 zongedroogde tomaten (zonder olie)
Geraspte kaas (handvol)
50 gram boter, 50 gram bloem en ongeveer 500ml koude melk
10 Lasagnebladen
Warm de oven voor op 180 graden
Snipper de uien fijn
Pureer de verse tomaten met de knoflook, zongedroogde tomaten en de kruiden met de staafmixer tot een glad geheel
Doe wat olie in de pan en bak voor ongeveer 5 minuten de uien tot ze glazig zijn. Doe het gehakt met wat zout en peper erbij en rul dit erdoorheen. Als bijna al het gehakt lichtbruin is gebakken doe je de gepureerde tomaten en tomatenpuree erbij. Meng door elkaar heen en laat het wat inkoken tot 50% van het vocht is verdwenen.
Doe eerst een beetje saus in de ovenschaal. Bedek de laag met lasagnebladen. Doe weer wat saus in de ovenschaal van ongeveer 1/2 cm dik. Herhaal dit met de saus en lasagnebladen. Over de laatste laag lasagnebladen doe je de helft van de hoeveelheid saus die je eerder gebruikte.
Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Zeef de bloem en meng dit door de boter tot alles is opgenomen. Doe de helft van de melk erbij en blijf roeren met een garde. Als het ingedikt is doe je de rest erbij en blijf roeren tot het een lobbig glad geheel is.
Giet de saus over de lasagne heen en maak eventueel af met wat geraspte kaas.
Zet voor +/- 40 minuten in de oven
