Spinazie stamppot

Gezonde en lekkere maaltijd

Spinazie-zoete aardappelstamppot met pesto en Italiaanse gehaktbal. Super lekker, heerlijk in het koude weer en leuk om andere smaken combineren met Nederlandse klassiekers

Wat heb je nodig?
450gr diepvries spinazie (gehakt)
3 theelepels groene pesto
1 handvol verse basilicum
2 theelepels Griekse yoghurt
300gr zoete aardappel (geschild)
70gr tomatenpuree
300gr rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel, naturel
1/2 koffiekopje geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
1/2 eetlepel rozemarijn
1/2 runder bouillonblokje
500 ml water

Hoe maak je het?

Meng de kruiden, 1,5 theelepel pesto, de kaas, het paneermeel en het ei met het gehakt. Het is belangrijk om het goed door elkaar te mengen; het liefst met je handen. Hierdoor veranderd ook de structuur van het gehakt, waardoor het vlees meer één geheel wordt. Dit maakt de gehaktbal na het bakken extra mals.

Draai ca. 3 gehaktballen van het gehakt. Besteed hier genoeg tijd aan. Hoe vaker ze door je handen gerold zijn, hoe fijner de structuur en des te malser wordt de gehaktbal. Dit zorgt er namelijk voor dat het één geheel wordt in plaats van stukjes vlees die uit elkaar kunnen vallen.

Verwarm ongv. 30 gram boter in een braadpan of hapjespan en wacht tot de grote bubbels zijn verdwenen. Bak de gehaktballen nu aan boven en onderzijde lekker bruin. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je ongeveer 200 ml water toe, de tomatenpuree en het halve bouillonblokje. Meng even goed door elkaar met een spatel (kijk uit voor de gehaktballen!) en laat op gemiddeld vuur staan.

Zet nu de zoete aardappels op het vuur met wat zout en doe de spinazie in een pannetje op laag-middel vuur. Voeg hier de verse basilicum en de overige pesto aan toe. Roer regelmatig door; je wilt niet dat het verbrand!

Check regelmatig de gehaktballen. Als de jus te dik / stroperig wordt voeg je elke keer een beetje water toe. Je hoeft natuurlijk niet per se al het water te gebruiken, de aangegeven hoeveelheid is een inschatting.

Je kan checken hoe gaar de gehaktballen zijn door met de achterkant van een lepel zachtjes op de bovenkant te duwen. Veert hij nog heel erg mee? Dan is hij nog niet gaar. Hoe steviger het vlees hoe gaarder het is.

Roer tegen het einde nog de griekse yoghurt door de spinazie en serveer een bordje vol heerlijk eten!!

©2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin