Spelt pasta met mandarijn en witlof
Ingrediënten
- 2 Stronken Witlof
- 250 Gram Spelt pasta (penne)
- 1 Blikje Gesnipperde tonijn in olie
- 1 blikje Mandarijntjes (312gr)
- 1/2 Eetlepel Grove milde Limburgse mosterd
- 1/2 Eetlepel Mayonaise
- 1 Eetlepel Kwark
- Handv Verse basilicum blaadjes
Bereiden
Voorbereiding:
Laat de mandarijntjes en de tonijn uitlekken zodat de meeste sap en olie weg zijn.
Snijd de witlof: snijd het 'kontje' eraf, halveer en halveer nogmaals. Haal de harde bittere kern eruit en snijd fijn (niet té fijn :-)).
Meng de kwark, mayonaise en mosterd voor de saus.
Zet een pan met zout water en de pasta op het vuur met een scheutje olijfolie.
Snijd de basilicum in dunne reepjes (vouw alle blaadjes tot een bolletje en snijd dit)
Bereiding:
Zorg dat de pasta goed gekookt is en laat even afkoelen in de koelkast(mag lauw zijn).
Meng de witlof met de mandarijntjes en tonijn in een grote schaal.
Voeg de penne hier aan toe en meng goed. Vervolgens voeg je de gewenste hoeveelheid van de saus toe aan de pasta en witlof en meng dit goed. Voeg als laatste de verse basilicum toe en enjoy!

