Spaghetti Carbonara
Voormalig eten voor de armen en nu een genot voor iedereen
Spaghetti Carbonara, voormalig gerecht voor de armen maar tegenwoordig een geliefd gerecht voor iedereen die van lekker eten houd. Het lijkt een hele uitdaging maar met een paar tips en natuurlijk een goede beschrijving heb je t binnen 20 minuten op tafel staan!
Wat heb je nodig?
400 gr hamreepjes (het origineel is met pancetta, maar dat is slechts
als vleeswaren verkrijgbaar in de gemiddelde NL'se supermarkt)
6 eidooiers
125 ml slagroom (geen light versies hoor!)
1 stuk parmezaanse kaas
zwarte peper
+/- 400 - 500 gram spaghetti
Eidooiers koop je natuurlijk niet zo los in de supermarkt, deze moet je
nog scheiden van het eiwit. Hoe je dat doet? klik hier
Hoe maak je het?
Begin met het scheiden van de eieren en bewaar het eigeel in een hogere kan of glas die geschikt is voor de staafmixer.
Zet de hamblokjes op middelhoog vuur, beter te zacht dan te hard, en
bak ze tot het meeste vet is losgelaten en in de pan ligt. Terwijl de
hamreepjes bakken zet je een pan met gezouten water en de spaghetti op
het vuur. Tip: voeg wat olijfolie toe, dan plakt de spaghetti minder
snel. Roer regelmatig even met een vork door de pan heen, zo voorkom je
wederom het plakken.
Pak het eigeel erbij en ga met de staafmixer
ongeveer 4 a 5 keer op en neer door het eigeel zodat ze wat luchtiger
worden. Voeg nu een kwart van de parmezaanse kaas, geraspt, toe aan het
eigeel en de slagroom. Ga nog ongeveer 30 seconden met de staafmixer
door het mengsel.
Bewaar het mengsel tot vlak voor het serveren.
Vergeet niet af en toe de hamreepjes om te scheppen. Zet het vuur van
de hamreepjes uit. Dit doe je zodat de pan niet te warm is als je de
saus toevoegd. Als er teveel hitte is stollen stukjes eigeel en is het
geen romige saus meer. Als de pasta gaar is (dit check je door er één
uit te vissen en deze tussen 2 vingers te knijpen. Is deze zacht genoeg
om te ´breken´ tussen het zachte gedeelte van je vingers, dan is de
pasta klaar om te eten!) giet je deze af. Meng de spaghetti bij de
hamreepjes en voeg flink wat grove zwarte peper toe. Meng nu de saus
erdoorheen en serveer direct!
Eetsmakelijk!

