Spaghetti Carbonara

Voormalig eten voor de armen en nu een genot voor iedereen

Spaghetti Carbonara, voormalig gerecht voor de armen maar tegenwoordig een geliefd gerecht voor iedereen die van lekker eten houd. Het lijkt een hele uitdaging maar met een paar tips en natuurlijk een goede beschrijving heb je t binnen 20 minuten op tafel staan!

Wat heb je nodig?
400 gr hamreepjes (het origineel is met pancetta, maar dat is slechts als vleeswaren verkrijgbaar in de gemiddelde NL'se supermarkt)
6 eidooiers
125 ml slagroom (geen light versies hoor!)
1 stuk parmezaanse kaas
zwarte peper
+/- 400 - 500 gram spaghetti

Eidooiers koop je natuurlijk niet zo los in de supermarkt, deze moet je nog scheiden van het eiwit. Hoe je dat doet? klik hier

Hoe maak je het?
Begin met het scheiden van de eieren en bewaar het eigeel in een hogere kan of glas die geschikt is voor de staafmixer.
Zet de hamblokjes op middelhoog vuur, beter te zacht dan te hard, en bak ze tot het meeste vet is losgelaten en in de pan ligt. Terwijl de hamreepjes bakken zet je een pan met gezouten water en de spaghetti op het vuur. Tip: voeg wat olijfolie toe, dan plakt de spaghetti minder snel. Roer regelmatig even met een vork door de pan heen, zo voorkom je wederom het plakken.
Pak het eigeel erbij en ga met de staafmixer ongeveer 4 a 5 keer op en neer door het eigeel zodat ze wat luchtiger worden. Voeg nu een kwart van de parmezaanse kaas, geraspt, toe aan het eigeel en de slagroom. Ga nog ongeveer 30 seconden met de staafmixer door het mengsel.
Bewaar het mengsel tot vlak voor het serveren.
Vergeet niet af en toe de hamreepjes om te scheppen. Zet het vuur van de hamreepjes uit. Dit doe je zodat de pan niet te warm is als je de saus toevoegd. Als er teveel hitte is stollen stukjes eigeel en is het geen romige saus meer. Als de pasta gaar is (dit check je door er één uit te vissen en deze tussen 2 vingers te knijpen. Is deze zacht genoeg om te ´breken´ tussen het zachte gedeelte van je vingers, dan is de pasta klaar om te eten!) giet je deze af. Meng de spaghetti bij de hamreepjes en voeg flink wat grove zwarte peper toe. Meng nu de saus erdoorheen en serveer direct!

Eetsmakelijk!

©2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin