Rode linzen- tomatensoep

Rode linzen-tomaten soep met kip. Door de linzen een echte maaltijd soep en erg gezond! Én, natuurlijk vreselijk lekker
Wat heb je nodig?
6 trostomaten
1 paprika
1 halve knolselderij
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 koffiekopjes rode linzen (gedroogd)
2 tenen knoflook
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel oregano
1 eetlepel gerookte paprika
1 kipfilet
140gr tomatenpuree
1 liter kippenbouillon
1 bosui
Snijd alle groenten fijn. Zet de kippenbouillon op het vuur en kook de kipfilet. Fruit in een grote soeppan de ui, bleekselderij en kruiden. Voeg na een paar minuten de gesneden tomaten toe en na weer een paar minuten de knolselderij, paprika, knoflook, bosui en tomatenpuree.
Haal de kip uit de bouillon, voeg de bouillon toe aan de tomaten en roer goed door. Voeg de linzen toe en evt wat vers water.
Trek met twee vorken de kip uit elkaar en voeg ook toe aan de soep samen met de linzen. De linzen hebben wel wat tijd nodig om gaar te worden, heb je niet zoveel tijd? Dan kan je de linzen beter van te voren los van de overige ingrediënten koken en al gekookt toevoegen.
Het is alleen écht lekkerder om de soep lang te laten staan en de linzen gaar te laten worden tussen alle andere ingrediënten.