
Parelcouscous met mango en makreel
Een heerlijke lichte, voedzame maaltijd die perfect is voor een warme zomerdag
๐๐๐๐ง ๐ณ๐ข๐ง ๐จ๐ฆ ๐ฅ๐๐ง๐ ๐ข๐ง ๐๐ ๐ค๐๐ฎ๐ค๐๐ง ๐ญ๐ ๐ฌ๐ญ๐๐๐ง, ๐ฆ๐๐๐ซ ๐ฐ๐๐ฅ ๐๐๐ง ๐ฅ๐๐ค๐ค๐๐ซ ๐ฏ๐๐ซ๐๐ซ๐ข๐ฌ๐ฌ๐๐ง๐๐, ๐ฅ๐ข๐๐ก๐ญ๐ ๐๐ง ๐ ๐๐ณ๐จ๐ง๐๐ ๐ฆ๐๐๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐๐ญ๐๐ง?
Parelcouscous met mango, basilicum en gerookte makreel is daar het perfecte gerecht voor. Binnen een kwartier op tafel, maar 4 ingrediรซnten en een heerlijke frisse smaak en voedzame ingrediรซnten.
๐๐ฐ๐ฐ๐ณ 4 ๐ฑ๐ฆ๐ณ๐ด๐ฐ๐ฏ๐ฆ๐ฏ
๐ฝ๐ค๐ค๐๐จ๐๐๐๐ฅ๐ฅ๐๐ฃ:
1 gerookte makreel
1 plantje basilicum
200 gr parelcouscous
1 mango
๐ฝ๐๐ง๐๐๐๐๐ฃ:
Breng de parelcouscous met zout aan de kook in ruim water. Na ongeveer 9 minuten koken is de parelcouscous goed (tip: proef even, mag wel wat stevig zijn maar vooral zacht en luchtig). Giet de parelcouscous af in een fijn vergiet en doe terug in de pan.
Pluk de blaadjes basilicum van het plantje. Meng de blaadjes door de parelcouscous.
Schil de mango (of koop een al geschilde mango :-) ) en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng ook dit door de parelcouscous.
Haal uit de makreel vier filetjes (eerst 'open vouwen', de grote graat eruit en de twee filets door de helft. Voor je ze op het bord legt: even checken of de graatjes er wel uit zijn)
En eet smakelijk! ๐ฅญ
