Parelcouscous met mango en makreel

Een heerlijke lichte, voedzame maaltijd die perfect is voor een warme zomerdag 

๐†๐ž๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ง ๐จ๐ฆ ๐ฅ๐š๐ง๐  ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ค๐ž๐ฎ๐ค๐ž๐ง ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ง, ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐ž๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ค๐ค๐ž๐ซ ๐ฏ๐ž๐ซ๐Ÿ๐ซ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐๐ž, ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ณ๐จ๐ง๐๐ž ๐ฆ๐š๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ญ๐ž๐ง?

Parelcouscous met mango, basilicum en gerookte makreel is daar het perfecte gerecht voor. Binnen een kwartier op tafel, maar 4 ingrediรซnten en een heerlijke frisse smaak en voedzame ingrediรซnten.

๐˜๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ 4 ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ

๐˜ฝ๐™ค๐™ค๐™™๐™จ๐™˜๐™๐™–๐™ฅ๐™ฅ๐™š๐™ฃ:
1 gerookte makreel
1 plantje basilicum
200 gr parelcouscous
1 mango

๐˜ฝ๐™š๐™ง๐™š๐™ž๐™™๐™š๐™ฃ:
Breng de parelcouscous met zout aan de kook in ruim water. Na ongeveer 9 minuten koken is de parelcouscous goed (tip: proef even, mag wel wat stevig zijn maar vooral zacht en luchtig). Giet de parelcouscous af in een fijn vergiet en doe terug in de pan.

Pluk de blaadjes basilicum van het plantje. Meng de blaadjes door de parelcouscous.

Schil de mango (of koop een al geschilde mango :-) ) en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng ook dit door de parelcouscous.

Haal uit de makreel vier filetjes (eerst 'open vouwen', de grote graat eruit en de twee filets door de helft. Voor je ze op het bord legt: even checken of de graatjes er wel uit zijn)

En eet smakelijk! ๐Ÿฅญ

ยฉ2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin