Frittata met zoete aardappel en spinazie
Ingrediënten
- 1/2 zoete aardappel (oranje)
- 2 tomaten
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 150 gram gerookte kipreepjes
- 8 eieren
- 450 gram gewassen verse spinazie
Bereiden
Snijd de tomaten in fijne blokjes
Schil de zoete aardappel, schil in fijne blokjes en kook met wat zout in water zacht + gaar. Giet vervolgens af en zet aan de kant.
Warm een pan met een scheutje olijfolie op. Bak de spinazie tot deze zo veel mogelijk geslonken is en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Haal de spinazie uit de pan en zet even aan de kant.
Bak de gerookte kipreepjes even aan en voeg de tomaten, rozemarijn en zoete aardappel toe. Schep een aantal keer om en laat +/- 3 min even bakken. Voeg de spinazie toe en zet het vuur laag.
Breek de eieren in een grote kom en kluts ze met een vork of garde. Als de eieren geklutst zijn voeg deze dan toe aan het mengsel in de pan en laat op laag vuur garen met het deksel op de pan.
Check zo nu en dan of de eieren al volledig gestolt zijn; wanneer dit zo is: eetsmakelijk!