De lekkerste tomaten-rundvlees soep

Ingrediënten:

1 schenkel
250 gr rund soepballetjes
1 kilo trostomaten
5 stengels bleekselderij (fijngesneden)    
2 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (geplet en gesneden)
2 takjes verse tijm
1 paprika, gesneden
1 glaasje water
1 rundbouillonblokje
1 blikje tomatenpuree (140gr)

Bereiden:

Pel eerste de tomaten. Doe dit als volgt: breng een ruime pan met water aan de kook en zet
een schaal met koud water (liefst met ijsklontjes) in de buurt. Verwijder het kroontje en maak daar met een mesje een kruis in. Leg de tomaten in het kokende water voor ca. 3 minuten of tot het velletje gaat krullen.

Schep ze uit het kokende water en leg direct in de schaal met koud water. Nu komt (als het goed is) het vel er makkelijk vanaf.

Verhit een beetje olie in een pan. Bak de schenkel aan weerskanten bruin. Doe de gesneden groenten en de takjes tijm erbij en schep een aantal keer om. Doe de gepelde tomaten erbij en prak vast een beetje fijn zodat er wat vocht uit komt. Doe het bouillonblokje, het glaasje water en de tomatenpuree erbij. Laat zacht koken tot het vlees van de schenkel mals is (dit kan even duren, zelf doe ik dit in een pressurecooker). Haal de schenkel en het takje tijm uit de pan en pureer de soep grof (hoeft niet helemaal fijn!)

Doe de soepballetjes erbij en laat nog ca. 15 min op het vuur staan. Hij moet nog een beetje afkoelen voor hij helemaal lekker is om te eten! Enjoy


.

©2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin