Andijviestamppot van zoete aardappel

Met heerlijke malse kip uit de oven

Heerlijke ouderwetse oer-Hollandse stamppot! Dat is toch een feest altijd. Je zou zeggen net wat lastiger als je koolhydraatarm wilt eten, maar dat valt alles mee hoor! Als je maar weet hoe je het kan vervangen. :)

Ingrediënten voor 2 personen

2 kipfilets
1 eetlepel verstegen traditional blend voor Kip
scheutje olijf olie
braadzak voor in de oven
1 grote zoete aardappel (paarse schil, witte binnenkant)
Verse andijvie 500 gr
teentje knoflook

Verwarm de oven op 180 graden

Meng in een schaal de olijfolie met de kruiden. Wrijf de kipfilets hier goed mee in. Doe ze in een braadzak en zet in de oven.

Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Breng in (gezouten) water aan de kook.

Plet de knoflook met de platte kant van je mes en snijd vervolgens fijn. Verwarm een wok of hapjespan en bak hier even de knoflook in. Doe snel daarna de andijvie erbij en wok een minuut of 2, want je wilt natuurlijk de andijvie wel knapperig houden :)

Giet de zoete aardappel af als deze gaar gekookt is en pureer, dit doe ik zelf altijd met een ouderwetse stamppot stamper! Een grove stamppot vind ik zoveel lekkerder

Meng de andijvie met de zoete aardappel. Haal de kip nu uit de oven. Tip: het vocht wat in de braadzak zit is super goed als jus te gebruiken voor over de stamppot! Super lekkerrr 


©2020 Marecipe |  Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin