Aardappeltjes uit de oven

Heerlijke aardappeltjes uit de oven met rozemarijn, zeezout én gerookte paprika. Om ze echt lekker te krijgen moeten ze behoorlijk lang in de oven, bijna een uur. Maar dit geeft je natuurlijk alleen maar tijd om ook nog met andere dingen bezig te zijn
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180gr
Spoel ongeveer een kilo krieltjes af, halveer ze en snijd de grotere in drie stukken.
Meng in een schaal met een scheutje olie, wat zout, veel rozemarijn en voeg ongv 1theelepel (of naar smaak) gerookte paprikapoeder toe.
Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de aardappels uit.
Het is het beste om ze voldoende ruimte te geven: zo min mogelijk tegen of op elkaar. Dan garen ze beter en komen de smaken beter naar voren.
Zet ze voor minstens 3 kwartier in de oven en check dan even of ze al naar wens zijn. Laat zo nodig wat langer staan.
Een lekkere salade en stuk vis erbij... Mmm
Enjoy!!
